Meest gestelde vragen

Wat houdt jullie bezig…

Wat zijn de kosten

FAQ

Vraag & Antwoord

Waarom zou ik een CAVAS-module aanschaffen?

In de praktijk blijkt dat huidige installaties wel ‘op papier’ voldoen, maar vaak door achterstallig onderhoud toch ondermaats functioneren. Het gevaar van ‘dead-air-pockets’ is zelfs bij een goed werkend systeem aanwezig. Om dit adequaat te verhelpen, zonder de gehele luchtventilatie installatie te moeten aanpassen tegen aanzienlijke kosten is CAVAS ontwikkeld. Ook als je géén luchtventilatiesysteem hebt, is CAVAS een goede (voordelige) oplossing om je binnenklimaat gezond en veilig te krijgen. Let wel; de ruimte dient minimaal volgens het (nu geldende) bouwbesluit geventileerd te worden.

Hoe werkt het nou precies?

In de CAVAS-module zit een voorfilter + HEPA-filter én een AOP-HR-luchtdesinfectie unit (bipolaire ionisatie). Deze zorgen samen d.m.v. geavanceerde oxidatietechnologie ervoor om de luchtverontreiniging maximaal te reduceren. Hierdoor verminderd de kans op ziekteverschijnselen door overdracht in de omgevingslucht. Het resultaat is een hoogwaardig, gezond en veilig binnenklimaat!

Hoeveel Cavas-modules heb ik nodig?

Wij adviseren 1 module per 60- 80m2.  

Is de CAVAS-module een zelfstandig werkend systeem?

Jazeker, indien de CAVAS-module is geplaatst wordt de lucht gecirculeerd en wordt de lucht d.m.v. een HEPA-filter in combinatie met de AOP-HR-luchtdesinfectie cel (bipolaire ionisatie) gereinigd.

Moet de CAVAS-module altijd gemonteerd worden aan het plafond?

Nee, de CAVAS-module kan aan het plafond bevestigd worden, maar kan ook op een staander met of zonder wieltjes geplaatst worden, zodat hij in verschillende ruimtes geplaatst kan worden. Handig voor een locatie waar niet alle (werk)ruimtes altijd gebruikt worden!

Wordt het certificaat ook ondersteund door een Nederlandse instantie?

Nee, de research en testresultaten komen uit Amerika. Momenteel zijn wij wel bezig om het certificaat te laten ondersteunen door Nederlandse instituten zoals bijvoorbeeld het RIVM.

Wat is dan het nut van een certificaat en vermelding op de CAVAS website?

Zodat jouw gasten/klanten/medewerkers het vertrouwen hebben dat de luchtkwaliteit van de (werk)ruimte is onderzocht, geanalyseerd en dat er (na de uitvoering van de aanbevelingen) een veilig binnenklimaat is om te werken, sporten e.d. Het is bewezen dat de het HEPA filter in combinatie met de AOP cel microbiële stoffen in de lucht vermindert met >99%!

Heb ik een ventilatiesysteem nodig om een CAVAS-module te installeren?

Nee, de CAVAS-module is ook als een “plug & play’ stand alone oplossing te gebruiken.

Kan ik de AOP Cel ook inbouwen in mijn huidige airco’s of luchtbehandelingssystemen?

Ja, deze kan bij de meest voorkomende airco’s en luchtbehandelingssystemen ingebouwd worden.

Hoe wordt de luchtzuiveringstest uitgevoerd?

De technisch specialisten voeren deze test uit met behulp van rook en specialistische meetapparatuur.

Wat is de afmeting van de CAVAS-module?

De module is 71 cm breed, 71 cm hoog en 43 cm diep. Wil je de CAVAS-module op een staander met wieltjes dan kan je er nog 9 cm bij rekenen.

Ik vind de kleur van de CAVAS-module niet zo passen in mijn ruimte?

Wij hebben ervoor gekozen om de CAVAS-module in felle, herkenbare kleuren te maken, zodat jouw gast/klant/medewerker in één oogopslag ziet dat er een CAVAS-module aanwezig is en het vertrouwen heeft in een veilig en gezonde omgeving. Mocht jij de CAVAS-module in je eigen huisstijl willen, dan kunnen wij dit op verzoek tegen meerprijs regelen!

Plaatsen jullie ook complete ventilatiesystemen?

Jazeker, dit is het specialisme van Arco Luchttechniek.

Wat zijn de installatiekosten?

De installatiekosten van de CAVAS-module hangt af van de locatie, de hoogte en de voorzieningen die eventueel getroffen moeten worden.

Hoeveel buizen, bochten en roosters heb ik nodig?

Door buizen, bochten en roosters kan je de uitblaas en circulatie optimaliseren. Of dit nodig is en hoeveel hangt helemaal af van de indeling van je ruimte en dit wordt tijdens de luchtzuiveringstest bepaald.

Wat is de levertijd van de CAVAS-module en betalingsvoorwaarden?

Levertijd: Losse CAVAS-module: 7 werkdagen (nadat de betaling binnen is).

Het inbouwen door ons in een bestaand systeem wordt met jou ingepland.

Betalingsvoorwaarden: Zelf-montage van de CAVAS-module: 100% vooraf.

Als wij de installatie doen is er een aanbetaling nodig van 80%.

Mijn filter moet vervangen worden of de motor van het ventilatiesysteem is kapot?

CAVAS richt zich op onderzoek luchtkwaliteit, certificering en het plaatsen van de CAVAS-module. Heb je een storing aan je huidige ventilatiesysteem kan je deze melden aan het bedrijf dat het systeem heeft geplaatst. Mocht je willen overstappen naar een ander bedrijf voor de service & onderhoud op je bestaande ventilatiesysteem kan je contact opnemen met Arco Luchttechniek.

Mijn vraag staat er niet tussen

Wij kunnen je helpen!

Kantoor

Jutfaseweg 224a
3522 HS Utrecht

Openingstijden

M-V: 8:30 - 17:00
Z-Z: Gesloten